Kistefos Museum

Kunst- og kulturopplevelser for hele familien.

Sesong 2020: 24. mai-11. oktober. Åpningstider: Tirs.-søn. 11-17.

Opplevelsesdestinasjonen Kistefos er innrammet av vakker norsk natur, og formidler nasjonal og internasjonal kunst og historie. Kistefos har tilbud for som inviterer til oppdagelsesferd og interaksjon for alle aldre: Lekne og kunnskapshungrige voksne, selfie-glad ungdom og nysgjerrige barn.

De historiske bygningene etter A/S Kistefos Træsliberi er innlemmet i Industrimuseet, hvor det gamle tresliperiet er hjertet i den historiske formidlingen. I tresliperiet er det flere interaktive tilbud, blant annet kan flere av maskinene startes av besøkende og gir en unik opplevelse i Skandinavias eneste intakte tresliperi.

I Kunsthallen vises i sesongen 2018 utstillingen ENGINE av den polske maleren, tegneren og filmskaperen Wilhelm Sasnal. Sasnal er en av de mest internasjonalt anerkjente malerne i sin generasjon.

Kistefos’ flotte skulpturpark har skulpturer av store internasjonale samtidskunstnere, som Tony Cragg, Fernando Botero, Anish Kapoor, Marc Quinn og Oldenburg og Van Bruggen. Flere av skulpturene gir en interaktiv og leken opplevelse. I 2018 avdukes det en ny skulptur på åpningsdagen den 27. mai, og da vil skulpturparken bestå av 39 skulpturer og installasjoner.

Se mer informasjon og flotte bilder på vår hjemmeside: www.kistefos.museum.no

Jeppe Hein, Veien til Stillhet, 2016. Foto: Didrick Stenersen.

Send forespørsel