Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator Hadeland Glassverk - Klækken

Hadeland Glassverk

Bli med på en kreativ reise.

Hadeland Glassverk

Hadeland Glassverk ble grunnlagt i 1762 og er Norges eldste industribedrift med kontinuerlig drift. Produksjonen av glass ved Hadeland Glassverk skjer fortsatt etter de samme metodene som for over 250 år siden. Se glass bli til, og prøv deg som glassblåser selv.

Glassblåsershow med design av eget fat

På Hadeland Glassverk kan du få prøve deg i et tusen år gammelt yrke. Vi deler dere inn i grupper som skal konkurrere om det beste designet på glassfat. Vi plukker ut en vinner og bestemmer hvilket fat som skal lages under showet. Norges beste glassblåsere forvandle glødende glassmasse til et stort og flott kunstfat. En guide beskriver prosessen steg for steg. Kunstfatet som lages tilfaller gruppen. Dette kan benyttes som gave til en som fortjener en ekstra oppmerksomhet, eller kanskje vil dere lodde ut kunstverket under kveldens middag?

Antall: maks 60 personer

Varighet: 1 ½ time

Pris: kr. 200,- per person (minstepris kr. 12.000,-)

Blås ditt eget glass

Blås ditt eget glass i Glasshytta hver lørdag (10-14.15) og søndag (11-15.15)» fra og med lørdag

4.februar. Å blåse glass selv, er kjempegøy. Blir det drikkeglass, blomstervase eller en honning krukke? Når glass er blåst, må de kjøles ned i ovnen i 1,5 time, før du kan få med deg glasset hjem.

For mer informasjon, besøk hadeland–glassverk.no  

Send forespørsel her