Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator Kistefos Museum - Klækken

Kistefos Museum

Opplev The Twist og resten av Kistefos

Kistefos Museum

Kunst- og kulturopplevelser for hele familien

Sesongåpning lørdag 29. april 2023

Opplevelsesdestinasjonen Kistefos er innrammet av vakker norsk natur, og formidler nasjonal og internasjonal kunst og historie. Kistefos har tilbud som inviterer til oppdagelsesferd og interaksjon for alle aldre: lekne og kunnskapshungrige voksne, ungdommer og nysgjerrige barn. 

Med sin flotte beliggenhet er The Twist et svært vakkert utstillingslokale med varierte lyskilder og utsikt over elven. The Twist er et galleri, en bro og en skulptur i seg selv. Bygget er tegnet av stjernearkitektene i BIG - Bjarke Ingels Group og er omtalt som en "must see" cultural destination av blant annet New York Times, Bloomberg og The Telegraph. 

Kistefos er stolte av å kunne presentere den første store soloutstillingen i Norge med verker av den fremtredende britiske skulptøren Sir Tony Cragg. MATERIAL IN MIND viser over 20 verk, inkludert nøkkelverk fra Christen Sveaas’ Kunststiftelse og Christen Sveaas’ Kunstsamling. Utstillingen er kuratert av Kate Smith og vil vises fra 29. april til 15. oktober.

De historiske bygningene etter A/S Kistefos Træsliberi er innlemmet i Industrimusee, hvor det gamle tresliperiet er hjertet i den historiske formidlingen. 

Kistefos flotte skulpturpark har skulpturer av store internasjonale samtidskunstnere. 

Les mer

Send forespørsel her