Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator Bærekraftig drift - Klækken

Bærekraftig drift

Bærekraftig drift

Vi jobber kontinuerlig med bærekraft innenfor områder som arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport


I desember 2019 rundet Klækken Hotell 20 år sin Miljøfyrtårn bedrift! Vi ble sertifisert som bedrift nummer 88 i Norge, noe vi er svært stolte over. 

På alle disse årene har det skjedd en stor utvikling her på Klækken, og vi jobber kontinuerlig med bærekraft innen områder som arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport. Miljøsertifisering gir oss et godt verktøy for miljøledelse, samtidig som vi kan dokumentere Klækken sitt miljøarbeid og engasjement. 

Klækken Hotell skal som hele landets møtested være kjent som et miljøbevisst valg blant annet kurs- og konferansehoteller i Norge. Vi skal ta vare på nærmiljøet, og gjennom et bevisst forbruk av ressurser, ressursvalg og leverandører sørge for å bidra positiv for fremtiden. 

Tilbake i 2017 fikk vi flisfyringsanlegg, som blir benyttet av Klækken Hotell, Haugsbygd ungdomsskole og Vang skole. Dette bidro til et vesentlig redusert utslipp av CO2. Alt varmtvann som brukes på hotellet har fra 2017 kommet fra flisfyringsanlegget. 

Våren 2020 er vi ferdig med å bytte ut vinduer på 80 værelser, for å få et bedre inneklima og et redusert fobruk av energi. 

Som miljøfyrtårn bedrift utgjør solcelleanlegget et betydelig nytt satsingsområde. I første omgang har det blitt installert solceller på ett tak, som vil produsere ca. 22.000 kWh per år. Etter europeisk standard sparer Klækken Hotell miljøet for over 13 tonn CO2 årlig med den produksjonen anlegget bidrar med. 

Hotelldrift er en energikrevende bedrift, av den grunn er vi avhengige av hvordan våre gjester bruker energi når de er hos oss. Ved å installere solceller legger vi til rette for at våre gjester bruker miljøvennlig energi. 

Den årlige klima og miljørapporten er tilgjengelig ved forespørsel!